Käytämme korkealaatuisia varaosia

Markkinoilla olevat matkapuhelimien näytöt voidaan jakaa neljään eri ryhmään:

  • OEM (Original equipment manufacturer) New Screen,
  • OEM Refurbished Screen,
  • OEM Assembled Screen ja
  • Aftermarket Screen
Käytämme huolloissa ja korjauksissa alkuperäistä vastaavia varaosia. iPhonelle on valittavissa kaksi eri laatuista näyttöpaneelia (OEM New ja Aftermarket).
OEM New OEM Refurbished OEM Assembled Aftermarket
Lasi
Alkuperäinen
Yhteensopiva
Alkuperäinen
Yhteensopiva
LCD
Alkuperäinen
Alkuperäinen
Alkuperäinen
Yhteensopiva
Kaapeli
Alkuperäinen
Alkuperäinen
Alkuperäinen
Yhteensopiva
Muut osat
Alkuperäinen
Alkuperäinen
Alkuperäinen
Yhteensopiva
Kokoonpantu
OEM tehtaalla
OEM tehtaalla, mutta lasi vaihdettu jälkeenpäin kolmannen osapuolen toimesta
Kolmannen osapuolen tehtaalla
Kolmannen osapuolen tehtaalla
Laatu
★★★★★
★★★★☆
★★☆☆☆
★★☆☆☆

OEM New näytöt

OEM lyhenteellä tarkoitetaan alkuperäistä laitevalmistan tuotantolinjalta valmistuneita varaosia. OEM-varaosat vastaavat valmistajan asettamia laatuvaatimuksia. OEM New näytöt ovat siis yhtä laadukkaita, kuin uudessa avaamattomassa puhelimessa.

OEM Refurbished näytöt

Refurbished screen eli kunnostetut näytöt. Kunnostettujen näyttöjen LCD-näyttö ja liitäntäjohdot ovat 100% alkuperäiset, vain näytön uloin kerros eli lasilinssi on vaihdettu.

Kunnostettujen näyttöjen hinta on edullisempi kuin OEM New näyttöjen.

Kunnostettujen näyttöjen laatu vaihtelee runsaasti, sillä lasin vaihtoprosessin lopputulokseen vaikuttaa mm. huoltoteknikko, laitteet, työvälineet ja käytetyt aineet. Prosessin kaikki vaiheet vaativat huoltoteknikolta erittäin hyvää tarkkaavaisuutta ja keskittymiskykyä. Yksikin virhe voi laskea OEM-kunnostetun näytön arvoa huomattavasti tai pahimmassa tapauksessa tehdä LCD-näytön kelvottomaksi/arvottomaksi.

Monet korjausliikkeet mainostavat asiakkailleen myyvänsä alkuperäisiä varaosia, mutta eivät välttämättä kerro minkä tyyppisestä osasta on kyse.

 

OEM Assembled näytöt

Näytössä olevat osat ovat alkuperäisiä varaosia, mutta ne ovat kootu kolmannen osapuolen tehtaalla.

Aftermarket näytöt

Aftermarket screen eli tarvikenäytöt. Tähän ryhmään kuuluvat varaosat tekee toinen yritys, ei alkuperäinen laitevalmistaja. Varaosat ovat alkuperäisten osien jäljitelmiä. Tarvikeosat ovat heikkolaatuisempia ja niiden käyttöaika voi jäädä alkuperäisiä osia lyhyemmäksi. Näytön kosketusherkkyys ja väri voi poiketa alkuperäisistä osista. Tarvikeosien etu on niiden halpa hinta.